ADEMCOACH

ADEMCOACH

Heidi Baecke

Bio

De ontdekking van een highway naar de binnenwereld. Ik ben niet altijd ademcoach geweest. Ooit had ik een carrière in het marktonderzoek en in de cultuursector. Ik deed mijn job graag, was gedreven, maar voelde telkens dat ik iets miste. Ik was altijd op zoek naar meer. Eigenlijk leefde ik voornamelijk in mijn hoofd. Ik analyseerde alles voortdurend en stopte mijn emoties diep weg, ergens op een veilig plekje, met een hoge muur rondom, zodat ze zeker niet zouden ontsnappen. Hetzelfde deed ik met signalen van mijn lichaam. Ik sloot mezelf af voor wat mijn lichaam me toefluisterde en leerde hoe gemakkelijk het is om me niet te verbinden met mezelf. Maar ik was altijd bezig met nóg beter, nóg meer, nóg sneller, nóg...! Alles om maar tegemoet te komen aan het perfecte plaatje dat ik in mijn hoofd had. Want dán zou ik gelukkig zijn.

Tot op het punt dat mijn lichaam dat ‘harder, sneller en meer’ weigerde. Met frustratie, angstaanvallen en nul energie, schreeuwde mijn hele lichaam om zorg en aandacht. Maar vooral een confronterende uitspraak van mijn dokter, kreeg me pas écht tot stilstand. Ik kwam thuis te zitten. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in zelfontwikkeling, in de breedste zin van het woord: inzicht krijgen in mijn eigen patronen en mijn emotionele en fysieke welzijn ondersteunen via coaching, gezonde voeding, yoga. Maar nu voelde ik dat ik dieper moest duiken. Ik ging in therapie, deed verschillende vormen van lichaamswerk, startte met een lange maar zeer mooie zoektocht naar mezelf.

Langzaamaan leerde ik vertragen, opnieuw luisteren naar mijn lichaam, stilstaan bij wat er in mijn hoofd speelde. Tijdens een retreat bij Julie Piatt kwam ik in contact met Conscious Connected breathwork. In een van mijn eerste sessies kwam er zoveel oude pijn naar boven waar ik uiting aan kon geven, waardoor ik mij daarna nooit meer hetzelfde heb gevoeld. Ik voelde hoe er ruimte gemaakt werd in mijn lichaam, hoe oude vastzittende emotie de kans kreeg om gevoeld te worden. Ik ondervond aan den lijve hoe lichaam en geest met mekaar zijn verbonden. En hoe toegankelijk de technieken uit ademwerk zijn om zelf terug grip te krijgen op je leven.

 Ademwerk gaf mij terug energie en vertrouwen. Ik zie het als de highway naar mijn binnenwereld. We zoeken vaak naar oplossingen buiten ons, maar eigenlijk zit het antwoord net vanbinnen. En de adem is de sleutel. We moeten hem alleen leren of opnieuw leren gebruiken. De fascinatie voor de adem heeft me niet meer losgelaten. Ondertussen heb ik meerdere opleidingen en trainingen gevolgd bij verschillende docenten ademwerk en in 2020 richtte ik mijn eigen praktijk op: Wan. Vanuit een verlangen om mensen (terug) te verbinden met zichzelf.

Opleidingen

 • Yoga TT (Joachim Meire)
 • Yin Yoga TT (Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil)
 • Inner axis TT (Max Strom) Breathmastery (Dan Brulé)
 • Biohacking Breathwork (Mindlift- Kasper Focus)
 • Oxygen Advantage (Patrick Mckeown) (in opleiding)
kinepraktijk-kinesist-heidi-baecke

Via telefoon? T 0496 233 823

Heidi geeft in onze praktijk

Breathe & Move Yoga

Wanneer
Op dinsdag van 19.30-20.45h

Data
28/09, 05/10, 12/10,19/10, 26/10

Prijs
€ 60 voor reeks van 5 lessen

Praktische info

Voor Ademcoaching en Conscious Connected Breathwork

 • Afrekening per consult cash
 • Geen voorschrift van arts nodig
 • Geen terugbetaling door mutualiteit

Voor Ademcoaching en Conscious Connected Breathwork

 • Afrekening per consult cash
 • Geen voorschrift van arts nodig
 • Geen terugbetaling door mutualiteit

Afspraak maken

Tel +32 498 500 007
info@kinepraktijk.com

Afspraak maken

Tel +32 498 500 007
info@kinepraktijk.com

Adres

Populierendreef 4
Assebroek 8310

Openingsuren

Ma 8.00-20.00h
Di & Do 8.00-21.00h
Wo & Vr 8.00-18.00h