Zwangerschapsbegeleiding

pregnant-bellyEerst en vooral van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Ben je al eens zwanger geweest of is het de eerste keer? Het is telkens weer een wonderbaarlijke tijd om te genieten en vol verwachting uit te kijken naar de geboorte van je baby’tje.

Vaak is het ook een boeiende periode waarin je veel vragen hebt, soms wat ongemakken ervaart of onzeker bent. Tijdens de perinatale kine word je professioneel begeleid en krijg je tips en informatie om de zwangerschap en de bevalling zo vlot mogelijk te laten verlopen, maar ook na de bevalling terug actief in het leven te staan.

Prenatale Kine

De sessies prenatale kine bestaan uit:

Zwangerschapslessen met tips over:  lichaamshouding, het uitvoeren van algemene dagdagelijkse handelingen op een rugsparende manier, slaaphoudingen en rustgevende houdingen.

Baringslessen waarbij verschillende houdingen voor het opvangen van de arbeid en de bevalling worden uitgeprobeerd en perstechnieken worden aangeleerd. Deze lessen worden reeds enkele malen individueel met de mama geoefend en daarna ook nog eens samen met de partner. Bewustwording van het bekkenbodemgebied, bekkenbodemspier training, ademhalingsoefeningen en relaxatie oefeningen, komen allemaal aan bod. Naast deze oefeningen wordt ook telkens een massage van de rug gegeven.

De prenatale kine wordt gestart vanaf het moment je nood hebt aan ondersteuning.

Postnatale Kine

De sessies postnatale kine starten 6 weken na de bevalling of vroeger indien nodig. Tijdens deze sessies wordt vooral spierversterkend gewerkt met oefeningen voor de bekkenbodem-, borst-, been-, buik- en rugspieren. Oefeningen voor de bekkenbodem zijn nodig om urineverlies te voorkomen, het verstevigen van het spierkorset rug-buik-bekkenbodem is aangewezen om als actieve vrouw in het leven te staan. Daarnaast worden ook tips gegeven over:  lichaamshouding, het uitvoeren van algemene dagdagelijkse handelingen op een rugsparende manier, tiltechnieken, slaaphoudingen en het correct dragen van je baby.

Indien er tijdens de zwangerschap problemen zijn geweest, kunnen altijd bijkomende sessies verkregen worden op aanraden van je arts.