Craniopraktijk

DSC_0770De Kinepraktijk vormt samen met de Craniopraktijk een Duopraktijk. Deze samenwerking maakt het mogelijk  om begeleiding op maat te bieden, die kan worden uitgebreid volgens de individuele specifieke noden.

De Craniopraktijk is gespecialiseerd in Biodynamische Craniosacraal Therapie en NES therapie.  De benadering en vorm van therapie is geschikt voor baby’s en kinderen maar ook voor volwassenen met langdurige of complexe klachten. Hierbij is NES therapie een uiterst waardevolle aanvulling, doordat de energetische/informatieve toestand van het lichaam gemeten en geëvalueerd wordt.

De therapeut richt zich op de dynamiek die aan de oorsprong ligt van waargenomen patronen en niet alleen op hun uitwerking, zoals bijv spanningspatronen, compressie of pathologieën. Hierdoor komt er een genezingsproces op gang die verder gaat dan enkel het wegnemen van de symptomen. Het is de eigen levenskracht die het lichaam terugbrengt naar gezondheid en ervoor zorgt dat het lichaam gezond blijft.

Deze benadering is efficiënt bij;

  • specifieke klachten zoals o.a.: hoofdpijn en migraine, sinusitis, maag-en darmklachten, immuniteitsproblemen, hernia’s en lumbago’s, posttraumatische klachten, slaapklachten, vermoeidheid en energiegebrek, burnout,  CVS, fybromyalgie, hyperactiviteit, lusteloosheid, angsten en emotionele klachten, diepgewortelde stress.
  • baby’s zijn er opmerkelijke resultaten bij ontroostbaar en frekwent huilen, geboortetrauma, darmkrampen, spijsverteringsstoornissen, reflux, huilen bij aan-en uikleden t.g.v. gevoelig nekje, …
  • zwangere vrouwen waarbij het ontspannen van de bekkenbodem vergemakkelijkt wordt waardoor de zwangerschapsperiode en de geboorte comfortabeler en met minder complicaties verloopt.

meer info: www.craniopraktijk.be